Suntem specializati in aplicarea legii darii in plata pentru bunurile imobile

Cum se aplica?

0755.774.534
1. Ne contactati
In varianta initiala a Legii nr. 77/2016, procedura darii in plata s-a dorit a fi una care se desfasoara cu celeritate. In urma Deciziei nr. 623/2016, Curtea Constitutionala a impus obligatia debitorilor in a dovedi impreviziunea, transformand litigiile in unele de drept comun, care se pot intinde pe o durata de cel putin un an, perioada in care orice plata catre creditori este suspendata.

Astfel, echipa noastra va proceda la suspendarea obligatiei dvs. de plata catre creditor (banca) si va construi dovada impreviziunii, adica situatia exceptionala in care va aflati.

Contactati-ne telefonic sau prin email pentru a discuta situatia initiala – 0755.774.534 / contact@dareinplata.ro
2. Evaluarea gratuita a situatiei
Echipa noastra va analiza dosarul dvs compus din copii simple ale:

 • Contractului de credit
 • Contractul de ipoteca sau de garantie reala imobiliara
 • Contractul de vanzare-cumparare a imobilului
 • Cazierul judiciar (se obtine pe loc de la orice sectie de politie)
 • Copie buletin

  Daca in urma analizei, colegii nostri concluzioneaza ca dosarul dvs. se incadreaza in prevederile legii darii in plata, vom semna un contract de asistenta juridica si vom incepe procedura in cel mai scurt timp.

  Daca domiciliati in Bucuresti sau va puteti deplasa in Bucuresti, intalnirea va avea loc la sediul nostru din Str. Paul Greceanu nr. 18, sector 2.

  Daca distanta nu va permite sa veniti personal la sediul nostru, ne puteti transmite documentele solicitate la adresa contact@dareinplata.ro. Echipa noastra are o larga experienta in a lucra de la distanta cu clientii, procedura fiind la fel de rapida.
 • 3. Depunerea notificarii si a documentelor
  Odata ce dosarul este complet, echipa noastra transmite notificarea de dare in plata catre creditorul dvs actual (ex: Banca).

  Ne referim la “creditor actual” intrucat exista o sansa ca, pe parcursul derularii colaborarii dvs cu banca, aceasta sa fi cesionat, adica sa fi dat mai departe, contractul de credit catre o societate de recuperari creante.

  Cum stiti cine va este creditorul actual? Simplu! Oricine ar fi creditorul actual, atunci cand va dori inceperea executarii, veti primi de la executorul judecatoresc o somatie prin care va cere sa achitat creditul. In acea somatie veti gasi numele creditorului actual care va cere executarea silita.

  4. Convocarea la notar
  Primul termen notarial nu poate fi mai mic de 30 de zile de la primirea notificarii de catre creditori.

  Asadar, legea prevede un termen minimal, insa cel maximal nu exista, dar trebuie sa fie stabilit echitaibl si de buna-credinta.
  5. Ce raspunsuri puteti primi din partea bancii?
  Odata ce trimitem notificarea de dare in plata, creditorul dvs. (ex: Banca) are doua posibilitati:

  5.1. Sa accepte, prezentandu-se la notarul la care dvs., prin intermediul avocatilor nostri, l-ati convocat, avand obligatia de a transmite, cu cel putin 3 zile inaintea primului termen de convocare, acceptul si documentele socilitate de notar.

  5.2. Sa refuze preluarea imobilului si remiterea datoriei, fie contestand notificarea de dare in plata, la instanta in circumscriptia careia aveti domiciliul, in termenul de 10 zile de la primirea ei, fie sa nu depuna nici contestatie si nici sa nu se prezinte la notariat in interiorul termenelor de convocare, situatie In care vom fi nevoiti sa formulam o actiune de incunostintare a stergerii datoriei, chemand creditorul in instanta.
  6. Cui i se aplica Legea nr. 77/2016 privind darea in plata?
  Celor care doresc reechilibrarea contractului de credit

  Celor care doresc sa predea imobilul creditorului si sa-si stinga astfel datoria

  Celor carora le-a fost vandut deja imobilul prin executare silita

  Contactati-ne telefonic sau prin email pentru a discuta situatia initiala – 0755.774.534 / contact@dareinplata.ro

  Mai ai intrebari?  Facebook AS RECOVER

  Linkedin AS RECOVER

  Google AS RECOVER

  Twitter AS RECOVER

  Youtube AS RECOVER