Suntem specializati in aplicarea legii darii in plata pentru bunurile imobile

Cat costa

0755.774.534

 Darea in plata presupune, in esenta, redactarea notificarii, depunerea acesteia, incheierea actului de dare in plata la notar si, daca este cazul, combaterea contestatiei formulate de banca sau actionarea in instanta a acesteia daca refuza procedura (nu face contestatie, dar nici nu se prezinta la notar).


Exista costuri suplimentare pentru stingerea datoriei si a accesoriilor (ex. dobanzi, penalitati)? Nu, nu se vor percepe costuri suplimentare din partea creditorului (ex: banca).

Cine suporta costurile notariale si, dupa caz, ale executorului judecatoresc sau ale avocatului? Conform legii, dumneavoastra – in calitate de debitor – veti suporta aceste costuri.

Daca banca refuza darea in plata si ma adresez instantei de judecata pentru a pronunta o hotarare care sa tina loc de procedura darii in plata, va trebui sa platesc? Nu, aceasta actiune este scutita de plata taxei judiciare de timbru.

Vom solicita un avans la inceputul procedurii si un onorariu avocatial aferent fiecarei etape procesuale.


Un om aflat in impas trebuie ajutat – aceasta ne este menirea. Detinem o bogata experienta in rezolvarea problemelor juridice, fiind una dintre putinele echipe ce pun accent pe linistea clientilor.
NU credem in cauze mici sau pierdute – aceasta este filosofia noastra si felul in care ne-am construit cariera. Orice client conteaza.

Contactati-ne acum la 0755.774.534 pentru a va oferi o estimare imediata sau prin email la contact@dareinplata.ro.

 

Sfaturi si articole utile

Trebuie sa fiti informat intr-un mod transparent

01.01.1970

De ce echipa noastra?

In cele din urma a intrat in vigoare mult asteptata lege a darii in plata. Aceasta lege reprezinta o veritabila oportunitate legislativa pentru a scapa de datoriile fata de banca, o oportunitate de care va recomandam sa profitati cat mai repede, pana nu va interveni vreo modificare legislativa sau alt impediment la...
vezi detalii
01.01.1970

Darea in plata vs Proces cu banca

Odata cu aparitia unei noutati legislative precum legea darii in plata, se impune analiza si comparatia cu metodele anterioare de rezolvare a aceleiasi probleme, pentru a concluziona care este mai avantajoasa. Criteriile pe care vi le propunem sunt urmatoarele: 1. costurile, 2. termenul de solutionare, 3. dificultatea...
vezi detalii
01.01.1970

De ce sa-ti dai casa in plata?

  Pentru ca este firesc. Din momentul in care nu-ti permiti sa mai platesti un credit, e normal ca “sanctiunea” sa fie executarea ipotecii – transferul proprietatii catre banca, insusi acesta fiind rolul ipotecii constituite initial. Pentru ca este echitabil. De ce sa dati inapoi mai...
vezi detalii

Facebook AS RECOVER

Linkedin AS RECOVER

Google AS RECOVER

Twitter AS RECOVER

Youtube AS RECOVER